Meclis'te bu hafta | Bütçe bitiyor, torba başlıyor: Emekli düzenlemesi Genel Kurul'da

Meclis'te bu hafta | Bütçe bitiyor, torba başlıyor: Emekli düzenlemesi Genel Kurul'da

Meclis'te bu hafta | Bütçe bitiyor, torba başlıyor: Emekli düzenlemesi Genel Kurul'da

TBMM'de bütçe görüşmeleri yarın tamamlanacak. Salı günü, çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye düzenlemesini de içeren torba kanunun görüşmelerine devam edilecek.

 

ANKARA - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bütçe görüşmeleri yarın sona eriyor. Bütçe görüşmelerinin son gününde siyasi partilerin temsilcileri bütçenin tümüne ilişkin değerlendirmelerini yapacak.

Bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından salı günü bütçe görüşmelerinden önce başlanan torba kanun teklifine kaldığı yerden devam edilecek. 43 maddesi kabul edilen, çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiye ödenmesini düzenleyen teklifin kalan 40 maddesinin iki ya da üç gün süren çalışmaların ardından tamamlanması bekleniyor.

Torba kanun teklifinin yasalaşmasının ardından çalışmalarına 2 haftalık yeni yıl arası vermesi beklenen Meclis'in 16 Ocak Salı günü mesaisine yeniden başlaması planlanıyor.

Bütçenin tamamlandığı ve torba kanun teklifinin görüşüleceği yılın son haftasında siyasi partilerin grup toplantıları da yapılacak.

CHP'DE BU HAFTA DA ADAYLAR AÇIKLANACAK

Yerel seçim gündeminin de hız kazandığı Ankara'da aday belirlemek için Parti Meclisi (PM) toplantılarını sıklaştıran CHP'de, bu hafta da PM toplantısı yapılacak. Geçtiğimiz haftalarda yapılan iki toplantıda 400'ün üzerinde aday açıklayan CHP, salı günü düzenleyeceği toplantıda İstanbul'un bazı ilçeleri dahil çok sayıda seçim çevresinin adaylarını belirleyecek.

İMAMOĞLU TANITIMI 27 ARALIK'TA

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun adaylık tanıtımı da 27 Aralık'ta gerçekleşecek. Bazı ilçe belediye başkan adaylarının da tanıtılacağı bu toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılacak.

DEM PARTİ, CHP'YE GİDEBİLİR

DEM Parti Eş Genel Başkanları da il ziyaretlerine devam edecek. Ön seçim hazırlıklarını hızlandıran DEM Parti'de eş genel başkanların CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret edeceği belirtilirken bu ziyaretin bu hafta gerçekleşmesi de sürpriz olmayacak.

DEMİRTAŞ SAVUNMA YAPACAK

DEM Parti'nin önemli bir gündemi de Kobanê davası olacak. Devam eden Kobanê davasında eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, son savunmasını yapacak.

AK PARTİ’DE ADAY BELİRLEME ÇALIŞMALARI HIZ KAZANACAK

İş birliği çalışmalarını tamamlayan Cumhur İttifakı’nda aday belirleme süreci bu hafta hız kazanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çarşamba günü yapacağı grup toplantısında yerel seçimlere ilişkin önemli mesajlar vermesi beklenirken, adayların ocak ayında açıklanabileceği kaydediliyor.

 

Kaynak : Gazete Duvar (  Ceren Bayar )


 

Paylaş